Μπελούκας Απόστολος

qode interactive strata
Μέλη ΔΕΠ άλλων Τμημάτων

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

abeloukas@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 5385697

Διεύθυνση Γραφείου

K4-114

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα & Τρίτη 11:00-14:00

Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας και Ιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ (Honorary Senior Lecturer), Διευθυντής του θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του τμήματος Βιοϊατρικών επιστημών και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Εργαστηριακής επιτήρησης HIV/AIDS λοίμωξης και ιογενών ηπατιτίδων, οπού εντάσσεται και το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς AIDS Νοτίου Ελλάδος (https://eelno.uniwa.gr/monada-ergastiriakis-epitirisis-hiv-aids-loimoxis-kai-iogenon-ipatitidon/).

Πτυχιούχος Βιολογίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) και έχει εκπονήσει Διδακτορική Διατριβή (2010) στη Μοριακή Ιολογία και τη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στη συνέχεια εργάσθηκε (2013-2017) αρχικά ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και εν συνεχεία ως Κύριος Ερευνητής και Λέκτορας (Lecturer) στο τμήμα Κλινικών Λοιμώξεων, Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας, του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και Παγκόσμιας Υγείας, του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μοριακή Μικροβιολογία και τη μοριακή Ιολογία και πιο συγκεκριμένα στη μελέτη της αλληλεπίδρασης παθογόνου-ξενιστή,  της γενετικής ετερογένεια των μικροοργανισμών και των ιών, καθώς και στη μελέτη των επιδημιών που προκαλούν, με τη χρήση μεθόδων μοριακής βιολογίας, υγειονομικής, μοριακής επιδημιολογίας και βιοπληροφορικής. Η ερευνά του επεκτείνεται σε εφαρμογές στη δημόσια υγεία και τη βιοϊατρική έρευνα βασισμένη σε ενδείξεις.

Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες, σε διεθνή περιοδικά όπως JAMA, Lancet, Lancet Global Health, Clinical Infectious Diseases, BMC Medicine, Microorganisms, Viruses κ.α., με περισσότερες από 3000 ετερο-αναφορές (h-index 25).

Link 1: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Beloukas

Link 2: https://scholar.google.co.uk/citations?user=TzSeFgYAAAAJ&hl=en

https://www.researchgate.net/profile/Apostolos_Beloukas

Βιογραφικό