Μήνυμα της Προέδρου

Αγαπητοί μου Φοιτήτριες και Φοιτητές,

Σας καλωσορίζω στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και σας συγχαίρω ολόθερμα για τους πολύχρονους κόπους σας, την πολυετή προσπάθεια που καταβάλατε και τελικά για την επιτυχία σας να εισαχθείτε στο Τμήμα μας.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο Τμήμα μας, ένα Τμήμα που πρωτοστατεί στην Επιστήμη της Μαιευτικής και που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας.

Το υψηλό επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο αλλά και η σύμπνοια των Καθηγητών του Τμήματος, το άριστο επίπεδο, η προθυμία και η συνέπεια του Διοικητικού προσωπικού, η άψογη συνεργασία μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, σε συνδυασμό με το άριστο ήθος, την πολύ υψηλή ποιότητα των φοιτητών μας και το βαθύ αίσθημα ευθύνης για την μετάδοση της γνώσης, την παροχή φοιτητοκεντρικής διδασκαλίας και την υλοποίηση υψηλού επιπέδου έρευνας αποτελούν σίγουρα τα θεμέλια αυτής της επιτυχίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι και η δική σας πολύ υψηλή ποιότητα, αποτελεί προστιθέμενη αξία και θα συμβάλει στη διατήρηση αυτής της επιτυχίας.

Η Διοίκηση του Τμήματος, οι Καθηγητές και οι Διδάσκοντες, το Διοικητικό Προσωπικό, αλλά και οι συμφοιτητές των μεγαλύτερων ετών, είμαστε όλοι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε τόσο κατά την έναρξη των σπουδών σας, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής σας.

Στόχος και φιλοδοξία όλων των μελών του Τμήματος μας είναι να συμβάλουν ώστε το Τμήμα μας να συνεχίσει να αναγνωρίζεται και να αξιολογείται ως ένα άριστο, δυναμικό και ξεχωριστό Τμήμα στο αντικείμενο της Μαιευτικής, που επενδύει στο μέλλον τόσο μέσα από την υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και μέσα από την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας. Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας, είμαι βεβαία ότι και εσείς θα συμβάλλετε ως προπτυχιακοί φοιτητές στην επίτευξη του στόχου αυτού, μετέχοντας ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιδιώκοντας να έχετε επαφή με τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις.

To επάγγελμα της μαίας και η τέχνη της μαιευτικής επιστήμης χρονολογούνται από την αρχαιότητα, ενώ η πρώτη σχολή Μαιών ιδρύεται στην χώρα μας το 1838 (στην Αθήνα). Το Τμήμα Μαιευτικής του Πα.Δ.Α. είναι το πρώτο πανεπιστημιακό Τμήμα Μαιευτικής της χώρας και κλείνει 30 χρόνια ζωής από την στιγμή της λειτουργίας του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (με την ίδρυση του ως Τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας). Οι σπουδές στο Τμήμα μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και κλινικών δεξιοτήτων στα κύρια γνωστικά αντικείμενα που είναι αυτά της Μαιευτικής και Μαιευτικής φροντίδας, της Γυναικολογίας και της Γυναικολογικής φροντίδας, της Νεογνολογίας και της Νεογνολογικής φροντίδας αλλά και σε αντικείμενα του Οικογενειακού Προγραμματισμού, της Γενετήσιας Αγωγής και Προαγωγής Υγείας, της Αναπαραγωγικής Ψυχικής Υγείας, της Μεθοδολογίας της Έρευνας και της Πληροφορικής στην Υγεία. Οι σπουδές στο Τμήμα μας, έχουν επίσης στόχο να προσφέρουν στους φοιτητές μας ένα κριτικό και δημιουργικό τρόπο σκέψης αλλά και να αναπτύξουν σε αυτούς την ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπο, ώστε, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους,  να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχή πορεία στον απαιτητικό επαγγελματικό στίβο της Μαιευτικής και για περαιτέρω μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Σας καλωσορίζουμε ξανά, και είμαστε απόλυτα σίγουροι για εσάς ότι θα έχετε απόλυτη επιτυχία σε αυτό το τετράχρονο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μαιευτική.  Θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή!

Η Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής

Κλαίρη Γουρουντή,

Αν. Καθηγήτρια